No items found.
Erhverv

TV-produktionsvirksomheden Nexiko øger stemningen på kontoret

Tøv ikke! Sådan svarer Charlotta Beigren på spørgsmålet om, hvad hun vil sige til andre virksomheder, der overvejer at kontakte Seniorstyrken. Produktionsvirksomheden Nexiko fandt deres perfekte match i senioren Yvonne Bäckström. Nexiko er et tv-produktionsselskab grundlagt af Filip Hammar og Fredrik Wikingsson. Virksomheden har kontorer både i Sverige og flere andre lande og er kendt for både serier, film og dokumentarer, såsom 'Välkommen till Köping' og 'Tårtgeneralen'.

21/4/2024

En riktig ”keeper”

Charlotta Beigren er COO og HR-chef hos Nexiko og arbejder på Nexikos kontor i Stockholm. Der arbejder også senioren Yvonne Bäckström. Yvonnes opgave hos Nexiko handler primært om at være ansvarlig for køkkenet. Hun sørger for, at det er rent, pænt og organiseret, og hjælper med at arrangere morgenmad og passe blomsterne. Og det er tydeligt, at Yvonne trives.

"Nexiko er en af de bedste arbejdspladser, jeg har arbejdet på, og jeg har været på mange under mit arbejdsliv. Alle er venlige, imødekommende og inkluderende. Jeg føler virkelig, at de værdsætter det, jeg gør, hvilket varmer," fortæller Yvonne.

Glæden over, at Yvonne lyser op på kontoret, er gensidig:

"Det blev hurtigt klart, at Yvonne er en 'keeper', en rigtig perle, som vi værner om," siger Charlotta.

Nexiko ledte efter nogen med øje for detaljer, der kunne tage sig af køkkenet og holde det pænt i lokalerne. Men da Yvonne startede, stod det klart, at de havde fået så meget mere.

"Yvonne er utroligt social og populær, mange tager gerne en snak med hende i køkkenet, og hun har et fantastisk drive. Lars Björkeson på Seniorstyrkens kontor på Södermalm fandt virkelig den perfekte matchning for os," fortæller Charlotta.

Deltidsarbejde er ingen hindring

Charlotta valgte at kontakte Seniorstyrken af flere årsager. En af dem var, at Nexiko ikke kan tilbyde fuldtidsstillinger, men har brug for nogen få timer hver dag. Det er svært for en person midt i arbejdslivet at påtage sig den type opgaver, fordi det ofte er fuldtidsarbejde, man søger.

Men at arbejde et par timer hver dag er ingen hindring for Yvonne. Alle seniorer, der er tilknyttet poolen, vælger selv, hvor meget de vil arbejde, og hos hvilken arbejdsgiver.

"At kunne vælge, hvor man vil arbejde, og hvor meget, er en sand luksus. Takket være Seniorstyrken har jeg fået opgaver, som ville have været svære at få på egen hånd. Det føles godt, at de, der henvender sig til Seniorstyrken, virkelig ønsker en senior person. Det bliver en rigtig 'win-win' både for mig som senior og for virksomheden, der søger," siger Yvonne.

Og Charlotta er enig i, at konceptet er succesfuldt. Det fungerer godt, når man vælger hinanden.

"Jeg fik straks et godt indtryk af Seniorstyrken. Vores kontaktperson, Lars, var lydhør over for vores behov. Det var tydeligt, at han lyttede, tog os alvorligt og var opsat på at finde den rette person til os," fortæller Charlotta.

Lang arbejdserfaring skaber tryghed

En anden grund til, at Nexiko ønskede en senior person, er, at mange inden for produktionsbranchen er forholdsvis unge og befinder sig i aldersgruppen 20-40 år. For at opnå en mere jævn aldersfordeling og øget mangfoldighed på arbejdspladsen, ledte man efter nogen med længere erhvervserfaring.

"Yvonne ved, hvad der skal gøres, og fokuserer på sine opgaver, som hun udfører med 100 procent. Derudover er hun et trygt anker og en venlig stemme, der spreder varme, glæde og ro," siger Charlotta.

Mange af Seniorstyrkens kunder værdsætter at få en person med lang arbejdserfaring, der hurtigt kan sætte sig ind i arbejdsopgaverne. Det er altid den samme person, der kommer, hvilket betyder, at virksomheden ikke behøver bruge tid på at oplære nye medarbejdere. Nogle kunder beskriver det som at få en "ekstra kollega", der kan træde til, når det er nødvendigt. Noget, der er værdifuldt ved arbejdstoppe, ferier eller særlige projekter, der kræver større arbejdsindsats.

En vigtig ingrediens i den sociale bæredygtighed


Endnu en fordel ved at ansætte en senior er, at virksomheder bidrager til samfundets sociale bæredygtighed. Social bæredygtighed er et bredt begreb, der udover retfærdighed, deltagelse og magt over ens eget liv også handler om inkludering og at ingen skal udelukkes på grund af blandt andet alder. Forenklet kan man sige, at social bæredygtighed indebærer, at man har en god hverdag og et meningsfuldt liv.

For mange pensionister indebærer en god hverdag og et meningsfuldt liv, at al den erfaring, man har, bliver udnyttet. Og at man kan fortsætte med at have kontakt med arbejdslivet, hvis man ønsker det. At kunne arbejde på ens egne vilkår, bidrage med sin viden og være nødvendig er vigtige ingredienser i den sociale bæredygtighed.

Ingen tvivl - succesen er en realitet

Nexiko er uden tvivl et firma, der bidrager til den sociale bæredygtighed, samtidig med at de har fundet deres perle, senioren Yvonne. Så hvad vil Charlotta sige til andre virksomheder, der overvejer at ansætte en senior?

– Tøv ikke! Vi er meget tilfredse. Vores behov er blevet opfyldt og mere til. Vi har virkelig fået en person, der passer til vores energiniveau, og som udfører sit arbejde utroligt godt.

Og sidst men ikke mindst. Hvis du skulle beskrive din oplevelse med at have en jobbonær på jeres arbejdsplads med tre ord - hvilke ord ville det så være?

– Kan jeg kun bruge tre ord? Det er faktisk ikke nok. Men hvis jeg skal vælge, må det blive; tilfredshed, grin og succes. Vi er så tilfredse med Yvonnes arbejde og al den erfaring, hun bringer med sig. Derudover har vi det meget sjovt sammen og griner meget. Dette er simpelthen blevet en succes for os, slutter Charlotta.

Del på sociale medier
Vil du komme i gang med at arbejde? 
  • Ekstra indkomst og mere i pension
  • Arbejd på deltid eller når det passer dig
  • Socialt
Lyder dette som noget for jeres virksomhed?
  • Hjælp med kort varsel
  • Ingen skjulte gebyrer eller ekstra omkostninger
  • Lej seniorer på fuld tid, deltid eller på timebasis
Har du brug for lidt ekstra hjælp der hjemme?
  • Handyman-services
  • Hjælp i hjemmet
  • Hjælp i haven
  • Omsorg

Relaterade nyheter

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål eller andet du vil vide, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig så hurtigt som muligt.